x تبلیغات
فروش، تعمیر و نصب آسانسور

عواملی که بر فضای مورد نیاز تأثیر می گذارند

 

عوامل مختلفی وجود دارند که می توانند فضای لازم برای نصب آسانسور را تحت تأثیر قرار دهند. این عوامل عبارتند از:

نوع ساختمان: در ساختمان های بلند و تجاری، ممکن است نیاز به نصب آسانسورهای بزرگ تر با ابعاد بیشتر باشد که فضای بیشتری نیاز دارند. در ساختمان های مسکونی معمولا آسانسورهای کوچکتر با ابعاد کمتر نصب می شوند.

تعداد طبقات: تعداد طبقات ساختمان تأثیر زیادی بر اندازه آسانسور و فضای مورد نیاز برای نصب آن دارد. ساختمان های با طبقات بیشتر ممکن است به سیستم های پیچیده تری نیاز داشته باشند که فضای زیادتری اشغال می کنند.

نوع آسانسور: آسانسورهای هیدرولیکی، کششی یا بدون موتورخانه (Machine Roomless) هرکدام به فضای مختلفی نیاز دارند. آسانسورهای کششی نیاز به فضای بیشتری برای نصب سیم کشی و سیستم های بالابری دارند، در حالی که آسانسورهای هیدرولیکی ممکن است فضای کمتری اشغال کنند؛ اما به موتورخانه مجزای بزرگتری نیاز داشته باشند.

تفاوت آسانسور روملس با سایر انواع آسانسور

 

آسانسورهای روملس، همانطور که از نامشان پیداست، آسانسورهایی بدون اتاقک ماشین هستند، در حالی که آسانسورهای اتاقک دار، به یک فضایی به نام موتورخانه یا اتاق ماشین آلات نیاز دارند.

اتاقک در آسانسورهای معمولی، فضای بزرگی را اشغال می کند، برای کاربران آسانسور، هزینه های زیادی را تحمیل می کند و الزامات بسیاری برای تعمیرات – نگهداری آن وجود دارد. در آسانسورهای روملس، نیازی به اتاقک بزرگ، نیست. این آسانسورها نه تنها فضای زیادی را اشغال نمی کنند، بلکه انعطاف پذیر و راحت هستند، و در عین حال، هزینه کمتری را دارند.

آسانسورهای روملس برای مصارف خانگی، مناسب تر هستند، چون بار کمتری را باید حمل کنند.

بازرسی و تعمیرات – نگهداری آسانسورهای روملس، کم هزینه است اما دشواری های خاص خود را دارد. پس باید توسط تکنسین های آموزش دیده این کارها انجام گیرد.

آسانسور روملس، فضای کمتری را اشغال می کند، نصب آن آسان است، سبک معماری اصلی ساختمان را از بین نمی برد و زیباتر است. اما آسانسور اتاقک دار، چون فضای بزرگی را اشغال می کند، سبک ساختمان را نیز ممکن است از بین ببرد، بنابراین در کاهش زیبایی شناسی ساختمان، تأثیر بیشتری می گذارد.

آسانسورهای روملس، هزینه های مهندسی عمران و طراحی مهندسی را کاهش می دهند، اما برای سایر انواع آسانسور به هزینه های بیشتری نیاز است.

 

عملکرد موتور آسانسور چگونه است؟

 

موتور آسانسور، جزء اساسی هر سیستم آسانسور مدرن است. این موتور، وظیفه حرکت عمودی کابین آسانسور در یک ساختمان را به عهده دارد. موتور آسانسور بر اساس اصل الکترومغناطیس کار می کند. این موتور، از تعامل بین الکتریسیته و میدان های مغناطیسی برای تولید نیروی لازم جهت حرکت آسانسور استفاده می نماید. موتور از چندین جزء کلیدی تشکیل شده است.

مهم ترین جزء موتور، استاتور موتور بوده که مجموعه ای از سیم پیچ های ثابت را دارد. این سیم پیچ ها معمولا از سیم پیچ های مسی ساخته می شوند. هنگامی که جریان الکتریکی از این سیم پیچ ها عبور می کند، میدان مغناطیسی ایجاد می شود. سپس، روتور موتور وارد عمل می شود. روتور به سیستم فلکه کشش موتور آسانسور متصل است و همراه با کابین آسانسور حرکت می کند. روتور، بسته به نوع موتور از یک سری قفسه سنجابی یا آهنرباهای دائمی تشکیل شده است.

هنگامی که جریان از سیم پیچ های استاتور عبور می کند؛ میدان مغناطیسی حاصل با میدان مغناطیسی تولید شده توسط روتور برخورد خواهد کرد. این برهمکنش، نیرویی ایجاد می کند که باعث چرخش روتور می شود. این حرکت چرخشی به سیستم فلکه کشش منتقل شده که در نهایت کابین آسانسور را به سمت بالا یا پایین حرکت می دهد. برای کنترل جهت و سرعت آسانسور می توان برق ورودی به سیم پیچ موتور را تغییرداد . با تغییر جریان یا تغییر اتصالات سیم پیچ، میدان مغناطیسی موتور را می توان تغییر داد. این کار، امکان کنترل دقیق بر حرکت آسانسور را فراهم می کند.

 

مزایای درب اتومات آسانسور چیست؟

 

آسانسورهای مجهز به درب اتومات، مزایای بیشتری نسبت به مدل‌های سنتی‌تر دارند. درب اتوماتیک آسانسور، هماهنگی خاصی بین قطعات پیچیده شامل حسگرها، موتور الکتریکی قدرتمند، الگوریتم‌های انتقال سیگنال و پانل‌های کنترل ایجاد می‌کند. تابلو فرمان آسانسور به عنوان قلب عملیات سیستم بالابری است. عملکردها شامل درخواست افراد برای حرکت کابین آسانسور بین طبقات یا توقف آن است؛ حسگرها این درخواست را تجزیه و تحلیل می‌کنند و با ارسال سیگنال، زمینه برای حرکت کابین با سرعت آهسته و آرام راهم می‌شود. مجموعه این‌ها در راستای باز و بسته شدن درب اتومات آسانسور، یک استفاده ایمن را تضمین می‌کنند. در قسمت زیر با مهم‌ترین مزایای نصب درب اتوماتیک آسانسور آشنا می‌شوید:

1- درب‌های اتوماتیک، ایمنی همه جانبه دارند

حوادث، امری اجتناب ناپذیر در آسانسورها هستند. با نصب درب اتومات آسانسور و سیستم‌های ترمز اضطراری می‌توانید ایمنی کامل را تامین کنید. همچنین سیستم‌های ترمز خودکار، سیستم هشدار یا برق اضطراری، نمونه دیگری از تجهیزات لازم در کابین آسانسور هستند.

2- درب‌های اتومات آسانسور، جلوه بصری قابل توجه دارند

دومین مزیت نصب درب اتومات آسانسور، کمک به تامین عنصر زیبایی شناختی در این محصولات است. درب‌های اتوماتیک که از پانل‌های تمام استیل ساخته شده‌اند، به صورت کشویی باز و بسته می‌شوند، ظاهر زیبایی دارند و ارزش متمایز در ساختمان ایجاد می‌کنند. گاهی طراحان سیستم‌های بالابری از ایده‌های خلاقانه استفاده می‌کنند و پانل‌های شیشه‌ای را برای درب اتومات کابین آسانسور به کار می‌برند. می بینید که به راحتی می‌توان شگفتی‌های معماری مدرن را در این سیستم‌های بالابری پیاده سازی کرد.

3- بهره‌مندی از فناوری پیشرفته، میسر خواهد شد

سومین مزیت درب‌های اتوماتیک برای آسانسورها این است که محصولات تولید شده، از فناوری‌های جدید و پیشرفته بهره‌مند هستند. شما می‌توانید در ساختمان‌های مدرن، آسانسورهایی را پیدا کنید که با هوش مصنوعی کار می‌کنند. نسل جدید درب اتومات، مجهز به حسگرهایی است که هوشمندسازی شده اند، بنابراین کابین آسانسور را به یک مکان کاملاً امن با ایمنی بالا تبدیل می‌نماید. از آسانسورهای هوشمند در هتل‌های لوکس و آسمان خراش‌های مسکونی یا تجاری بیشتر استفاده می‌شود.

 

تزئینات کابین آسانسور

 

 تزئینات دستگیره آسانسور

دستگیره ها، نقش حیاتی در تضمین ایمنی و راحتی درب آسانسور دارند. با این حال، آنها اغلب از نظر طراحی نادیده گرفته می شوند. با تزئین دستگیره در می توانیم این شیء معمولی را به یک عنصر جذاب تبدیل کنیم. این امر می تواند سبک و ظرافت را به فضای کلی کابین اضافه کند. جنس مواد جهت تزئین دستگیره، شامل مواردی مانند فلز صیقلی، فولاد برس خورده یا حتی روکش های چوبی براق می شود. این مواد برای انواع سبک های مختلف معماری مناسب بوده و تجربه بصری خاصی ایجاد می کنند. ترکیب طرح ها و بافت های ارگونومیک می تواند علاوه بر بهینه سازی عملکرد، زیبایی را افزایش دهد. 


 تزئینات آینه آسانسور

آینه ها در آسانسورها، به سرنشینان احساس وسعت می دهند. با این حال، آنها می توانند به عناصر تزئینی تبدیل شوند که فضای کلی را بهبود می بخشند. آینه ها می توانند حس تجمل و بزرگی را به فضایی محدود القا کنند. طرح های خلاقانه آینه می توانند فراتر از اشکال مستطیلی سنتی باشند. در تزئین آینه ها بهتر است الگوهای هندسی متنوع یا اشکال سفارشی متناسب با معماری آسانسور را بررسی کنید.  ترکیب قاب های هنری با نور پس زمینه می تواند جذابیت بصری را بیشتر کند. تزئینات آینه، دارای مزیت افزایش نور هستند؛ زیرا آنها نور طبیعی و مصنوعی را منعکس می کنند و تجربه لذت بخشی را ارائه می دهند.

مدل موتور آسانسور چینی؛ باکیفیت و تضمین عملکرد

 

شرکت های بسیار قوی در کشور چین، در حوزه طراحی و ساخت موتور فعالیت می کنند. ما در این قسمت به دو برند مهم اشاره می کنیم که در بازار ایران نیز محبوب هستند؛ اینکه کدام را انتخاب کنید، و یا به جای آنها، موتور ایرانی را بخرید، به نیازتان بستگی دارد. دو تا از مدل های موتور ساخت کشور چین به این صورت هستند:

  

موتور سیتور؛ ساخت چین

یکی از اولین برندهای تولید کننده موتور آسانسور چینی، با نام سیتور شهرت یافته و خود به چند مدل فرعی تقسیم بندی می شود. هر یک از این مدل ها با نمادهای انگلیسی و عددها نمایش داده می شود. به طور مثال، موتور سیتور GTW10، موتور سیتور GTW7، دو مدل از این برند هستند. موتورهای سیتور برای آسانسور، از فناوری های مدرن امروزی بهره برده اند و یک طراحی منحصر به فرد برایشان اجرا شده تا راندمان عملکرد را افزایش دهند. این موتور از منبع برق متناوب تغذیه می کند و حرکت نرم و آرام کابین را فرآهم می سازد. موتور آسانسور سیتور، از نوع گیرلس است و سازگار با محیط زیست ساخته شده است. 

  

موتور بلولایت؛ ساخت چین

دومین مدل موتور آسانسور چینی، متعلق به یک شرکت با نام تجاری بلولایت است. این موتورها از نوع گیرلس هستند و از کیفیت، ایمنی و راندمان بالایی برخوردار هستند. این مدل موتور آسانسور نیز مانند همه موتورهای بدون گیربکس، نرم و آرام حرکت می کند، سروصدا ندارد، هزینه ها را کاهش می دهد و برای ساختمان های مرتفع، انتخاب خوبی است. شما می توانید برای اطلاع از انواع زیرشاخه های مدل موتور آسانسور  چینی، قیمت موتور آسانسور، نحوه خرید پک کامل آسانسور و یا نیازسنجی برای نصب و راه اندازی آسانسور، همین حالا با کارشناسان ما تماس بگیرید. ما در هر روز هفته پاسخگوی شما عزیزان هستیم.

 

فلکه موتور آسانسور چه کاربردی دارد؟

 

کاربرد اصلی فلکه موتور آسانسور، تامین ایمنی آسانسور است و از قطعات سیستم تعلیق به حساب می آید. این قطعه باعث حرکت درست و ایمن آسانسور می شود. لازم است بدانید که بقیه اجزای سیستم تعلیق، مانند فلکه های هرز گرد و شیارهای آن وظیفه کشش ندارند و تنها به عنوان هدایت سیم بکسل ها ساخته شده اند. در اصل، نیروی کششی تولید شده توسط فلکه موتور، متناسب با کاهش یا افزایش زاویه پیچش (زاویه ای که سیم بکسل ها به دور فلکه موتور می پیچند)، کم و زیاد می شود .

در نتیجه، می توان دریافت که محل نصب فلکه هرز گرد، می تواند باعث کاهش یا افزایش نیروی کششی فلکه موتور آسانسور بشود و این مسئله یکی از اصلی ترین قسمت های سیستم تعلیق در آسانسور به حساب می آید.  هر کدام از این قطعات لازم است پس از مدت زمان مشخصی به کمک یک سرویس کار بررسی و در صورت نیاز، تعمیر و تعویض گردند تا در عملکرد آسانسور مشکلی پیش نیاید.

 

اجزا و قطعات موتور آسانسور

 

شفت موتور آسانسور

شفت موتور جزء دوار موتور آسانسور است که نیروی مکانیکی را انتقال می دهد. این بخش موتور را به سیستم محرک آسانسور متصل می کند و با چرخاندن فلکه یا قرقره محرک، کابین آسانسور را به حرکت در می آورد.

     

بلبرینگ

بلبرینگ ها اجزای مکانیکی هستند که برای کاهش اصطکاک و پشتیبانی از چرخش صاف شفت ها در موتور آسانسور استفاده می شوند. آنها از گلوله های فلزی کوچکی تشکیل شده اند که بین دو حلقه می چرخند و اصطکاک را به حداقل می رساند و امکان حرکت کارآمد را فراهم می کنند.

      

استاتور یا سیم پیچ

استاتور قسمت ثابت موتور آسانسور است که میدان مغناطیسی ایجاد می کند. معمولا از سیم پیچ هایی تشکیل شده که دارای جریان الکتریکی هستند. هنگامی که جریان از سیم پیچ ها عبور می کند، میدان مغناطیسی ایجاد می شود که نیروی لازم برای کار موتور را ایجاد می کند.

       

روتور یا هسته

روتور قسمت دوار موتور آسانسور است. معمولا این بخش از یک هسته مرکزی و عناصر رسانا (مانند میله ها یا سیم پیچ ها) تشکیل شده که با میدان مغناطیسی تولید شده توسط استاتور تعامل دارند. همانطور که میدان های مغناطیسی برهم کنش می کنند، باعث حرکت در روتور شده و در نتیجه شفت موتور را می چرخانند.

      

انکودر

انکودر سنسوری است که در موتورهای آسانسور برای تعیین موقعیت و سرعت شفت موتور استفاده می شود. این بخش بازخورد سیستم کنترل آسانسور و امکان کنترل دقیق حرکات کابین آسانسور را فراهم می کند. انکودر تعداد چرخش شفت یا موقعیت زاویه ای را اندازه گیری می کند که برای حفظ ایمنی و کارایی آسانسور ضروری است.

قوانین استفاده از آسانسور در آپارتمان

 

1.انتخاب صحیح دکمه آسانسور

از لحظه انتخاب دکمه حرکت و ورود به کابین آسانسور آدابی وجود دارند که باید در نظر بگیرید. به طور معمول، در خارج از آسانسورها دو دکمه تعبیه شده که یکی از آنها جهت رو به بالا و دیگری جهت رو به پایین را نشان می دهد. زمانی که می خواهید دکمه را انتخاب کنید، می بایست به جهت حرکت خود فکر کنید. اگر قصد دارید به طبقات بالاتر بروید، فلش رو به بالا را بفشارید. در صورتی که می خواهید به طبقات پایین تر بروید، فلش رو به پایین را انتخاب کنید. 

  

2.برای جابجایی در یک طبقه از پله ها استفاده کنید

یکی از قوانین مهم برای استفاده از آسانسور به ویژه در ساختمان های بزرگ و پر رفت و آمد، این است که برای جابجایی بین یک طبقه از آسانسور استفاده نکنید. ورود و خروج شما برای این مسیر کوتاه می تواند 20 ثانیه وقت بیشتری به زمان جابجایی سایر افراد اضافه کند و چندان برای بقیه خوشایند نیست. البته، برای افراد مسن، کودکان، افراد دارای معلولیت و دیگر موارد مشابه، استثنا وجود دارد. 

  

3.موقعیت ایستادن در آسانسور

زمانی که وارد آسانسور می شوید و هیچکس آنجا نیست، بهتر است در سمت راست بایستید. اگر شما آخرین نفری هستید که از آسانسور خارج می شوید، از درب فاصله بگیرید تا مزاحم رفت و آمد دیگران نباشید. چنانچه نزدیک دکمه های آسانسور هستید، به سایرین کمک کنید و دکمه ها را مطابق درخواست آنها انتخاب نمایید. همواره برای ایستادن به سمت گوشه ها بروید، بدین ترتیب با ورود افراد جدید فضای مناسبی وجود خواهد داشت. حین ایستادن بازوها را در طرفین خود نگه دارید و از تماس با افراد خودداری کنید. همچنین اگر همراه خود کیف دارید، آن را در کف آسانسور و نزدیک پاهای خود قرار دهید تا فضای اضافی اشغال نکنید. 

  

4.جهت ایستادن در آسانسور

یکی دیگر از مواردی که در رابطه با نحوه ایستادن خود در آسانسور باید در نظر بگیرید، جهت ایستادن است. پس، رو به درب های آسانسور بایستید و هنگام ورود اشخاص جدید به آنها خیره نشوید. تماس چشمی ناخواسته برای هر کسی می تواند ناخوشایند باشد، بنابراین، از معذب کردن خودتان و سایرین بپرهیزید. 

آسانسور سه فاز بخریم یا آسانسور تک فاز؟

 

برخی عوامل وجود دارند که به مشتریان نشان می‌دهند کدام یک از آسانسورهای سه فاز یا تک فاز برای ساختمان آنها مناسب‌تر است. انتخاب نوع منبع برق آسانسور در یک ساختمان به طور کلی به مدل آسانسور، نوع کاربری، نیازهای افراد به استفاده از آسانسور و همچنین قدرت موتور بستگی دارد.

به طور کلی، کارشناسان با تجربه در حوزه آسانسورها عقیده دارند در صورتی که بار آسانسور بیشتر از ۵۰۰ کیلوگرم باشد، اولویت انتخابی با برق سه فاز است. در مقابل، اگر آسانسورها قرار باشد ظرفیت عملکردی حدود ۳۰۰ تا ۴۰۰ کیلوگرم را داشته باشند و ارتفاع حرکت آنها کمتر از ۱۳ متر باشد، می‌توانید از منابع برق تک فاز استفاده کنید.

از دیدگاه دیگر، متراژ ساختمان در این موضوع دخالت دارد. آسانسورهایی که با برق تک فاز کار می‌کنند برای ساختمان‌هایی با مساحت محدود  و ویلایی مناسب هستند، اما آسانسور سه فاز برای ساختمان های چند واحدی یا ساختمان‌های مرتفع که آسانسورها باید در مقیاس بزرگتری جابجا شوند به کار می‌روند. 

با کیفیت‌ترین آسانسورهای سه فاز خانگی، مقدار بار ۵۰۰ کیلوگرم و بیشتر و حتی تا بیش از 1000 کیلوگرم را می‌توانند تحمل کنند. همچنین ارتفاع حرکت این نوع آسانسورها معمولاً بیشتر از ۱۳ متر است. نکته مهم درباره آسانسور با برق سه فاز این است که موتورهای  سه فاز ابعاد و اندازه فشرده ‌ای دارند و از طراحی مدرن برخوردار هستند، فضای زیادی اشغال نمی‌کنند و به آسانی در خانه‌های معمولی نیز قابل نصب می‌باشند.

 
صفحه قبل 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 صفحه بعد