گام اول: انجام کارهای مقدماتی – ارزیابی ساختمان

یکی از مسئولیت های مهم پیمانکار ساختمان و مهندسان طراح این است که موقع اجرای سازه، موقعیت نصب آسانسور را نیز در نظر بگیرند. با توجه به این موضوع، یک اقدام مهم قبل از شروع به کار نصب آسانسور کششی این است که مهندسان ناظر، کل ساختمان را ارزیابی نمایند و ببینند که آیا سازه از نظر ایمنی و قابلیت ها می تواند تجهیزات بالابری را پشتیبانی کند یا خیر. آسانسورهای کششی برای نصب و راه اندازی به چاهک نیاز دارند که دارای ابعاد و اندازه استاندارد است. لذا تکنسین ها ابتدا فضای موجود را بررسی می کنند و مطمئن می شوند که چاهک آسانسور، سالم است و این ظرفیت را دارد که هر طبقه ساختمان را به طور کامل اداره کند. 

  

گام دوم: نصب براکت ها و ریل های مسیر حرکت کابین آسانسور

 با فرض اینکه مهندسان و تکنسین ها توانسته اند سقف و چاهک آسانسور کششی را بررسی کنند و از این بابت مطمئن هستند، در گام دوم، نوبت به نصب قطعات آسانسور، یکی پس از دیگری می رسد. در این مرحله، براکت ها و ریل ها نصب می شوند. استاندارد نصب آسانسور کششی در این قسمت می گوید، ریل ها باید در یک مسیر مستقیم و بدون انحراف نصب شوند و هیچ برآمدگی یا فرورفتگی در مسیر وجود نداشته باشد (البته این روش نصب برای کشورهای دیگر است و در ایران ابتدا دیواره های چاه آماده شده و سپس درب و ریل نصب میشود و بعد از آن سقف چاه آسانسور با مشخص کردن محل های عبور طناب فولادی و سیم های برق بت ریزی میشود) ریل ها در صول مسیر چاه از پایین به بالای مسیر نصب می شوند و چندین بار توسط تکنسین ها کنترل می شود تا از صحت آنها اطمینان حاصل کنند..

  

گام سوم: نصب یوک ، کابین و قطعات الحاقیه

در ادامه، یوک وکابین و قاب وزنه نصب شده و توسط طناب فولادی به هم متصل می شوند تا از آن طریق، بالا و پایین بروند. همه این اجزا در یک مرحله نصب می شوند و سپس تکنسین ها، حرکت کابین به سمت بالا و پایین را کنترل می کنند تا مطمئن شوند همه اجزا و قطعات به درستی عمل می کنند. در این مرحله، نصب سیم کشی ها و کابل های برق از اهمیت بیشتری برخوردار است.